Att köpa valp från oss

Kennel Guldnozens mål med aveln är att få fram trevliga hundar med lugnt och stabilt sinne i en bra kropp dvs en sund hund, som ska aktiveras, träna och leva många friska år. 

Som uppfödare vill vi ge våra valpar de bästa förutsättningarna för en bra start i livet. Vi ger dem möjlighet att under sina första åtta veckor ställas inför utmaningar som olika typer av miljöer och underlag både utomhus / inomhus. De får lära sig samspela med övriga hundar på kenneln. Vi befäster visselpipan för inkallning, jobbar mycket med grundläggande rumsrenhet, hantering, kloklippning, koppelträning mm. Detta för att skapa en trygg och självsäker individ som är redo för att flytta till sitt nya hem. Kanske just hem till Dig? 

Våra tikar samt de avelshanar vi använder har gjort de rekommenderade hälsotester som finns för golden retriever. Fria efter röntgen av höfter och armbågar, ögonlysning utan anmärkning och DNA testade / hereditärt fria för PRA I och II. 

När valpen levereras (vid tidigast 8 veckors ålder) är den:

- registrerad med stamtavla i Svenska Kennelklubben (SKK)

- veterinärbesiktad

- vaccinerad samt avmaskad

- ID-märkt med microchip

Vi tecknar även en dolda fel försäkring för valpen som gäller i 3 år. 

För oss är det viktigt att våra valpköpare har förståelse för att golden retrievern är en arbetande fågelhund, i grund och botten en jakthund och att du är intresserad av att aktivera din hund på ett bra sätt - mer än genom dagliga promenader. Vi värdesätter att hunden ska få jobba med huvudet. Detta genom viltspår, sök, apportering, nosework, rallylydnad eller något annat - huvudsaken är att de får en uppgift i vardagen.

De säljs inte som "gulliga sällskapshundar" utan valparna ska komma till aktiva familjehem. Vi letar efter valpköpare som vill träna och utvecklas med sin hund och kanske även tävla, ställa ut eller gå prov, (vilket såklart inte är något krav) Vi arrangerar träffar och träningar tillsammans i kullen med allt från ex valpkurs till vardagslydnad, apportering och viltspår. Även gemensamma kurser med inhyrda instruktörer. Eftersom vi helst ser ett framtida samarbete bör ni vara bosatta i vårt närmoråde. (Täby, Stockholm norrort) Vi uppskattar naturligtvis om ni deltar på dessa träffar så vi kan introducera er i de olika grenarna för aktivering, gemensamt se framstegen och ha roligt tillsammans med er pälskling och dess syskon.

Kommentarer

Tetiana Blomgren

22.02.2022 13:51

Sju gyllene skönheter:)

Senaste kommentaren

10.09 | 15:05

❤️

12.03 | 20:18

Hallå. Jag håller lite koll från o med nu på fin kennel. Tycker om Harry o ziri de verkar var så härliga hundar mvh Liselotte från instagram

22.02 | 13:51

Sju gyllene skönheter:)

Dela den här sidan